Welke specialisaties heeft fysiotherapie Helma Weekers?

Naast algemeen fysiotherapie kunt u ook terecht voor oncologie fysiotherapie, prehabilitatie training of coronaherstelzorg.

Bij algemeen fysiotherapie kunt u denken aan bv. rug- of nekklachten, whiplashklachten, tennisarm, hoofdpijn- of duizeligheidsklachten, revalidatie bij knie- of heupartrose, revalidatie na een botbreuk of een operatie etc.

Bij oncologie fysiotherapie wordt u begeleid wanneer u klachten heeft ten gevolge van een behandeling voor kanker. Kanker heeft naast een lichamelijke impact ook een mentale impact die veel kracht en energie vraagt. Als oncologiefysiotherapeut (2-jarige post-HBO opleiding) ben ik deskundig opgeleid om u in dit traject te begeleiden. Een oncologiefysiotherapeut kan u begeleiden tijdens de volgende fases;

    • Training tijdens de medische behandeling
    • Training tijdens de herstelfase
    • Begeleiding in de palliatieve fase
    • Begeleiding in de terminale fases. 

Prehabilitatie of ook wel pre-operatieve training genoemd is een trainingsprogramma voorafgaand aan een operatie. Een operatie is een forse belasting voor uw lichaam.  Ook de verminderde activiteit vlak na de operatie zorgt dat uw spierkracht en conditie sterk verminderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat patiënten die fitter de operatie ingaan een voorsprong hebben. Het versnelt het herstel van de operatie, het verkleint de kans op complicaties na de operatie en zorgt vaak voor een kortere ziekenhuisopname. 

En corona herstelzorg is een fysieke training/coaching wanneer u ernstige beperkingen ervaart na een COVID-19 besmetting. In bepaalde gevallen wordt paramedische zorg vergoed om het herstel na een besmetting met COVID-19 te bevorderen.