Wie ben ik

 

Mijn naam is Helma Weekers en ik ben op 1 februari 1989 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute aan de Academie voor fysiotherapie te Heerlen. Na enkele maanden in verschillende praktijken in Limburg waarnemingen te hebben gedaan kreeg ik uiteindelijk een fulltime baan aangeboden in een fysiotherapiepraktijk in Weert. Na 8 jaar, op 1 oktober 1997, kreeg ik de mogelijkheid om mijn  éénmanspraktijk te starten binnen het Gezondheidscentrum Weert. De samenwerking met de verschillende disciplines binnen het Gezondheidscentrum Weert sprak mij enorm aan. Tijdens de koffie of lunchpauze sparren we, ieder vanuit zijn eigen specialisme, regelmatig over aandoeningen waar patiënten mee komen. Vanwege een druk privéleven ben ik, in eerste instantie, part-time gaan werken, maar nu de kinderen hun eigen weg gaan kan ik weer flexibeler zijn in mijn werkdagen.

Vanaf de start van mijn loopbaan als fysiotherapeute, ben ik cursussen en opleidingen blijven volgen zowel op regulier als alternatief vlak. Zo heb ik o.a. verschillende modules craniosacraaltherapie gevolgd aan het Upledger Instituut. Craniosacraaltherapie heeft raakvlakken met osteopathie en zo ontstond een mooie samenwerking met osteopathiepraktijk Roland Gertsen.  Veel van de geleerde technieken gebruik ik binnen mijn behandelingen als fysiotherapeute bv.  bij hoofdpijnklachten of whiplashklachten.

Vanwege mijn interesse in patiënten die met kanker te maken krijgen, ben ik in 2011 gestart met de Post-HBO opleiding oncologiefysiotherapie en in juni 2013 heb ik deze opleiding met succes afgerond. Vanaf 2013 neem ik deel aan allerlei netwerken voor ‘zorg rondom de kankerpatiënt’.  Geleidelijk aan komt er meer bekendheid dat een goede begeleiding op allerlei vlakken essentieel is voor deze patiëntengroep. Ik vind het mooi om, vanuit mijn vakgebied, daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

Ik sta geregistreerd in het KRF (kwaliteitsregister fysiotherapie) voor zowel algemeen fysiotherapie als voor oncologiefysiotherapie

BIG nummer; 29034775904  

KvK nummer; 14116377

BTW-ID; NL001801981B62